205/55/R16
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Panowie jaki indeks prędkości najlepiej wybrać do OII 1,9TDI ????
Oponki
Dunlop SP SPORT BLURESPONSE 205/55 R16
Nie chodzi mi o opisywanie indeksów prędkości tylko pytanie jaki indeks najlepiej mieć??? Będzie w tym roku wyprawa do Chorwacji ale generalnie autko mało używane w ruchu autostradowym...
Dzięki za sugestie.
Komentarz
-
-
Ja tam biorę zawsze trochę na zapas. Opony o wyższych indeksach mają mocniejszą konstrukcję.
Czyli T będzie dobre, ale H lepsze.
Ja mam zimowe H, a letnie V.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
uzytkuję od nowości Dunlop Blueresponse w rozmiarze 195/65/15 i mogę szczerze polecić. Z racji swoich wymiarów, profilu, nie jest to opona sportowa i nie moze być porównywana do tych szerszych i niższych bo z góry jest przegrana. Przyczepność na suchym super, na mokrym żadnych nie przewidywalnych zachowań, bardzo łatwo można wyczuć kiedy należy odpuścic, wjeżdzajać w mokre koleiny mam zaufanie ze nic się nie wydarzy a nie o każdej oponie można mieć takie zdanie2.0 AZH + LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez micumiuzytkuję od nowości Dunlop Blueresponse w rozmiarze 195/65/15 i mogę szczerze polecić. Z racji swoich wymiarów, profilu, nie jest to opona sportowa i nie moze być porównywana do tych szerszych i niższych bo z góry jest przegrana.
I nawet na moich nowych zimówkach - a zimówki z założenia są bardziej miękkie niż opony letnie - Nokian WR D3 195/65 R15 95 XL (świadomie nie wziąłem 91, tylko 95 i to XL), jest bez porównania lepiej na zakrętach niż było na letnich BluReponse. Przynajmniej przy obecnych temperaturach. Np. wczoraj było prawie 10 st. C i byłem zaskoczony, jak dobrze auto jechało na tych zimówkach. A trochę pocisnąłem w ciasnych łukach. Octavia całkiem pewnie szła, mimo tego, że mam porównanie do auta z dużymi kołami 245/40 R19, 4x4 i zmodyfikowanym zawieszeniem, przez co na Octavię od pewnego czasu patrzę znacznie krytyczniej.
M.666 4U
Komentarz
-
-
Niezadowolony z opon Dunlop Blueresponse 195/65R15, mając takie odczucia jak beaviso, chce przesiąść się na 16stki. Chciałbym opony z klasy ekonomicznej, w cenie ~900 zł brutto komplet - wybór jest pomiędzy:
1) Fulda Ecocontrol HP
2) Nokian Line
3) Uniroyal Rainsport 3
Miał ktoś styczność z wyżej wymienionymi modelami? Hierarchia jest poprawna (1-3)?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmPanowie a co powiecie o Pirelli P7 Cinturato??
http://www.oponeo.pl/dane-opony/pire...91-v#105893455
dzięki nim zmieniłem zdanie na temat produktów PirelliWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Ja też dzisiaj troszkę potestowałem BluResponse w rozmiarze 205/55/16 na dłuższej trasie, i niestety w porównaniu do Toyo Proxes F1 które miałem poprzednio w OI (195/65/15) są dużo mniej pewne, w szczególności w szybszych zakrętach. Zastanawiałem się nad Pirelli P7, ale ostatecznie wrzuciłem Dunlopy, zobaczymy jak się zachowają na mokrym, ale ogólnie wrażenia niestety średnie:/ W każdym przypadku ciśnienie w oponach "z tabliczki".
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawcioZamieszczone przez maruda1GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 205/55/16 91V
Zamieszczone przez maruda1Continental ContiPremiumContact 5 205/55/16 91V - 270zł szt.
205/55R16 91Q CONTINENTAL Conti.eContact , a to inna opona :wink:
Te GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERFORMANCE za ile możesz zrobić ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 1bizkitZamieszczone przez oolsztyniakJa zamówiłem Pirelli PZERO NERO GT - zobaczymy co to za cudo.
Oby Twoje słowa się potwierdziłyByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maruda1205/55R16 91Q CONTINENTAL Conti.eContact , a to inna opona
a
Zamieszczone przez maruda1Te GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERFORMANCE za ile możesz zrobić
Komentarz
-
Komentarz